Några av oss

 

 

 

 

Cecilia Hage - sångsolist inom "tidig musik", opera, visor och jazz

Sångerska och pedagog.

Cecilia Hage är klassisk sångerska och pedagog utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm samt vid Kulturamas solistutbildningar och operastudio 67. Hon är verksam som sångsolist och har medverkat såväl i operasammanhang som i konsertsammanhang.
Teknikstudier har huvudsakligen skett hos Vivan Burman och studier i tidig musik för Lena Suzanne Norin.
Cecilia har ett brett arbetsfält och sjunger i flera genrer från tidig musik och opera till visor och jazz.
Läs mer på www.ceciliahage.com

Musik och genus.
Utöver sin musikaliska och pedagogiska utbildning har Cecilia en fil. kand. I genusvetenskap och kan erbjuda föreläsningar om kvinnliga tonsättare.
Hon var projektledare för redaktion och utgivning av nothäftet "Gömda Skatter", ett nothäfte med musik av kvinnliga tonsättare, utgivet av föreningen Evterpe - kvinnor i Musik.
Hon har även som sångerska en bred repertoar med musik av kvinnliga tonsättare.

För Ditt upplägg för framförande, kontakta Cecilia på ceciliahage@bredband.net                         eller: 08-51430484                                                                                                  Välkommen!

Christina Falk - sångerska och pianist

Christina Falk är utbildad sångerska och pianist och har gjort sig känd som en mycket mångsidig artist inom såväl opera, orkester som kammarmusik.                                                    

Christina har varit engarerad vid många operascener i Sverige, bl.a.Norrlandsoperan, Folkoperan, Riksteatern, Drottningholmsteatern och Confidencen.                                                 

Hon har gjort roller som Titania i En Midsommarnattsdröm, Grevinnan i Figaros Bröllop, Donna Elvira i Don Giovanni, Helena i Paris och Helena, Turandot och Carmen.

Hon har också varit inbjuden till Edinburgh Festival, Israel Music Festival och Pánstwowa Opera i Gdansk. Christina har även givit solo - och kammarmusikkonserter såväl i Sverige som utomlands tillsammans med pianisterna Stefan Bojsten, Roland Pöntinen, Bengt-Åke Lundin och Solveig Wikman. Hon har medverkat i kyrkokonserter och oratorier och spelat in flera soloprogram för svensk och västtysk radio och TV samt på inbjudan av Vladimir Ashkenazy medverkat i filmen "En dröm om Italien" sode nanm handlar om Respighis liv och musik.

Christina tycker om att framföra musik ur olika genrer. Det viktigaste för henne är att skapa och leka med musiken. Hon är alltid på jakt efter ny och spännande musik att få framföra, och humor, är en viktig ingrediens i hennes musicerande

För Ditt upplägg för framförande, kontakta Christina på christina.falk@comhem.se                         eller 076-0275252                                                                                                    Välkommen!

Solveig Wikman - pianist

Solveig växte upp i Borås och fick sin grundläggande utbildning hos pianistparet Elisif Lundén och Ingemar Bergfelt i Göteborg. Efter studentexamen fortsatte hon sina pianostudier för Gottfrid Boon i Stockholm och har deltagit i internationella kurser för Bruno Seidlhofer vid Mozarteum i Saltzburg samt för Wilhelm Kempff i Positano, Italien. Solveig har även studerat romansinterpretation, läst musikvetenskap vid Stockholms Universitet och avlagt pianopedagogisk examen. Debutkonserten ägde rum 1965 och sedan dess har Solveig konserterat som solist, kammarmusiker och ackompanjatör i Sverige, de nordiska grannländerna och i andra länder. Tillsammans med sin man, Bertil Wikman, har Solveig gjort sig känd som duopianist med ett flertal grammofonskivor och radio och TV program.

Senast utgivna CD är "En gång i bredd med mig" med musik av Knut Håkanson, en utgivning Solveig gjort tillsammans med barytonsångaren Gabriel Suovanen.

För Ditt upplägg för framförande, kontakta Solveig på solveig.wikman@swipnet.se                         eller  033-27 41 96                                                                                                       Välkommen!

Maria Hultén

Maria ingår i damtrion Music Queens. Trion har utkommit med två CD-skivor; ”Drömsyn” och ”Himla Nordiskt” och de har sålts i Japan. År 2003 startade Maria sin folkmusiktrio Maria Hulthén Trio som ibland utökas till kvartett och då kallar sig Maria Hulthén Band. Sedan år 2000 har Maria mer och mer fokuserat på sin egen komponerade musik. Hon har bl a tonsatt dikter av Rune Lindström och producerat CD-skivan ”Vart än du går”, där hon även sjunger och spelar fiol. I augusti 2001 uruppfördes med kör, barnkör, solister och instrumentalister ”Ljus och Hopp – mässa i folkton” med text av Bernt Bergström (Marias doppräst) och musiken komponerad av Maria. Körverken ”Jungfru Maria – en berättelse om Jesu moder” samt ”Som när en farkost – om döden och livet” och ”Spelmannen” är projekt gemensamt med Bernt Bergström. Efter Bernts bortgång 2004, har Maria fortsatt att skapa musik, bl a ”Tio vattendroppar och en snöflinga” för Music Queens och kör, med texter specialskrivna av bl a Py Bäckman. Maria utnämndes till Riksspelman/kvinna 1992. Mer om Maria på hemsidan: http://www.mariahulthen.se/

För Ditt upplägg för framförande, kontakta Maria på  mm83602@tele2.se                                                                                                                                                                Välkommen!

Suzanne Person - lutenist

Suzanne Persson föddes 1958 och växte upp i Vänersborg. Där påbörjade hon sin musikaliska skolning med pianolektioner. Ganska snart fick hon upp ögonen för den klassiska gitarren och började också spela violin och blockflöjt. 19 år gammal lämnade hon sin hemstad för att vidareutbilda sig i musik. Först vid Lunnevads Folkhögskola där hon för första gången kom i kontakt med lutan. Därefter gitarrpedagogexamen från SMI. Efter avslutad examen i Stockholm fortsatte hon sina studier vid Aaron Copland School of Music i New York, USA, där hon 1986 tog sin Master of Arts (in performance, lute). Efter detta kom hon att helt ägna sig åt lutan och dess musik från renässans och barock.
Suzanne flyttade tillbaka till Sverige, till Stockholm, där hon sedan 1986 har sin utgångspunkt för sin verksamhet. Hon har fortsatt att utbilda sig, ensemblepedagog, SMI och Barockinterpretation, Malmö Musikhögskola.
Suzanne är ofta engagerad som continuomusiker i ett flertal ensembler och orkestrar, både i Sverige och utomlands. Hon har bl a spelat i Fiori Musicali (Tyskland) där hon tillsammans med Erin Headley utgjorde continuot i Händels Theodora vid Händelfestivalen i Göttingen 1999. Sommaren 2001 arbetade hon som repetitör och lutenist i Vadstena-Akademiens uppsättning av Pallavicinos Bassiano.
Suzanne har under de senaste åren flitigt turnerat, bl a med ensemble Villancico, i så gott som hela Europa, från Färöarna till Baltikum, från norra Finland till södra Portugal, samt Sydamerika.
Suzanne är också verksam som sololutenist. Hon spelar de flesta instrument inom lutfamiljen: renässans- och barockluta, vihuela, teorb och barockgitarr.

Hon har också gjort flertal CD-, radio- och TV-inspleningar. Hon har bl a medverkat vid CD-inspelning tillsammans med Tirami Su och julen 2006 kom en ny CD med ensemble La Monica.
Suzanne arbetar sedan många år som gitarrpedagog på Kulturskolan i Huddinge där hon också ansvarar för och producerar skolans katalog och hemsidor. men hon har också arbetat med andra saker t ex sommaren 1989 då hon vikarierade på Sveriges Radio, P2, som presentatör.


I sitt eget företag Accordo Music Productions arbetar Suzanne inom olika grenar. Förutom som freelancemusiker dessutom med sömnad, grafisk- och webb-design.
"2008 gick en av Suzannes drömmar i uppfyllelse: att sätta upp en barockopera! Under sommaren skrev hon en svensk översättning på det italienska librettot till La Liberzione di Ruggiero d´al Isola d´Alcina - som fick namnet Häxans Ö. Operan uruppfördes på Confidencen i Stockholm. Läs mer på heltbarockt. Operan spelades sedan 2009 och fler än 1000 barn fick chansen att se denna galna historia.
Våren 2010 var det dags för en ny operauppsättning: Henry och den Magiska Passakaljan. Operan, eller snarare operamusikalen, spelades på Nybrokajen 11 i Stockholm och 1500 barn såg föreställningen.

Hemsida: http://www.suzanne.se/

Helene Lux Druselius

Sångpedagog och sångerska.

Mer om Helene på hennes hemsida: http://www.vocalux.se

Kerstin Lostig

Med min sång önskar jag sprida ljus över människornas vardag.                                                                  Jag är utbildad mezzosopran och verkar som konsert- och kyrko-sångerska. Har under flera år regelbundet medverkat som solist vid gudstjänster. Dessutom har jag genomfört ett flertal sommarkvällskonserter samt sjungit på sjukhus, vid trivselträffar, bröllop, begravningar m.m. Arbear också som sång- och pianopedagog samt är medlem i Svenska Sång- och Talpedagogförbundet.

Vid konserter har jag möjlighet att engagera egen pianist.                                                                        Arvode enligt överens-kommelse.

Några programförslag:

Sång i ljus - sakrala verk: kyrkosång, andlig visa, musikal, gospel och opera

Från visa till opera - visa, musikal romanser, gospel och opera

Dansa mot vår - "För kärlekens skull", "Danse mot vår", "Jungfrun under Lind" m.fl.

Sånger från förr - gamla populära melodier: "Over the rainbow", "Unchained Melody",     "Säg det i toner", "O sole mio" m.fl.

Sång i advent - populära adventsånger

För Ditt upplägg för framförande, kontakta mig på klostig@live.se

Lyssna på mig på www.youtube.com